loading...
هنرهای رزمی
atta بازدید : 188 نظرات (0)

ایمپلنت،درکسانی می شود کار گذاشت که از نظر سلامت عمومی و دندانی در وضعیت خوبی باشند و میزان کافی استخوان در فک برای نگه داشتن ایمپلنت موجود باشد.

ایمپلنت

ایمپلنت

مهمترین تحول در دندانپزشکی در دو دهه اخیر کاشت ریشه مصنوعی یا ایمپلنت است. ایمپلنت ها پیچ هایی هستند از جنس تیتانیوم که جایگزین ریشه دندان از دست رفته می شود. پی بردن به خاصیت تیتانیوم در تطابق و سازگاری با بافت بدن و متصل شدن خاص آن به استخوان در سال 1952 توسط پروفسور بران مارک سوئدی کشف شد و به ایجاد ایمپلنت های دندانی منجر شد و نخستین بار در سال 1965 بر روی انسان به کار گرفته شد و در طول 20 سال پس از آن با آزمایشات مکرر روز به روز سیر تکاملی خود را سپری کرد و بالاخره در سال 1985 با مثبت بودن آزمایشات 20 ساله کاربرد کلینیکی آن در سطح وسیعی از جهان در دندانپزشکی آغاز شد.

ایمپلنت (ریشه مصنوعی دندان) چیست؟

ایمپلنت Dental implant (ریشه مصنوعی) که در استخوان کاشته می شود بر روی آن تاج دندان پیچ یا چسبانده می شود.

فلز تیتانیوم که در ساخت ایمپلنت به کار می رود سازش پذیری زیادی با نسج استخوان دارد و سلول های دفاعی را وادار به عکس العمل نمی کند و معمولاً بدن آنها را رد نمیکند ولی گاهی دیده شده در افراد سیگاری و یا افراد دچار بیماری های سیستمیک مثل دیابت و امراض عفونی ایمپلنت از سوی بدن به عنوان جسم خارجی تلقی شده و به اصطلاح پس زده می شود.

برای جایگزین کردن دندان از دست رفته بهترین روش ایمپلنت است (روش های دیگری نیز برای جایگزین کردن دندان های از دست رفته به کار گرفته می شود. از جمله بریج که در مواردی که یک یا تعدادی محدود دندان کشیده شده باشد و دو طرف ناحیه بی دندان دندان طبیعی وجود داشته باشد. دندان ثابتی به نام بریج تهیه می شود. برای قرار دادن بریج باید دو دندان طبیعی اطراف ناحیه بی دندان تراشیده شوند و دندان های دو طرف به عنوان پایه در نظر گرفته میش ود و یک روکش روی آن قرار می گیرد و دندان هایی برای جایگزین کردن دندان های از دست رفته به آن متصل می شود. این روکش ها به دندان های تراش خورده با یک سیمان مخصوص چسبانده می شوند و ثابت اند).

مزایای استفاده از ایمپلنت

مهمترین مزیت استفاده ازایمپلنت در جایگزینی دندان، تراش نخوردن دندان های مجاور است و استحکام و زیبایی ایمپلنت مشابه دندان طبیعی است.

ایمپلنت،را در بعضی مواقع می شود بعد از کشیدن ریشه طبیعی دندان بلافاصله جای ریشه کشیده شده گذاشت که معمولاً در مورد دندان های یک ریشه ای اعمال می شود و از آنجایی که بعد از کشیدن و بلافاصله کار گذاشتن ایمپلنت تحلیل استخوان صورت می گیرد و هر چند که میزان تحلیل کمتر از زمان کشیدن دندان به تنهایی است ولی باید حداقل 6 ماه بعد از کار گذاشتن ایمپلنت به جایی ریشه کشیده شده تاج نهایی بر روی ایمپلنت قرار گیرد ولی در اکثر مواقع بخصوص در دندان های چند ریشه ای ایمپلنت در استخوان ایجاد شده جای ریشه کشیده شده که حداقل 2 ماه طول می کشد با سوراخ کردن استخوان داخل استخوان پیچ می شود.

ایمپلنت را چه افرادی میتوانند استفاده کنند؟

ایمپلنت،درکسانی می شود کار گذاشت که از نظر سلامت عمومی و دندانی در وضعیت خوبی باشند و میزان کافی استخوان در فک برای نگه داشتن ایمپلنت موجود باشد.

در افراد سیگاری شدید هستند نمیتوان با اطمینان ایمپلنت؛را برایشان به کار برد. سیگار باعث تاخیر در ترمیم می شود و همچنین در بیماران دیابتی کنترل نشده و افراد دچار عادت دندان قروچه انجام ایمپلنت منع دارد. افرادی که پوکی استخوان پیشرفته داشته یا دچار استئوپتروز (استخوان مرمری) هستند نمی توانند کاندید ایمپلنت باشند.

سوالی که همیشه عده ای مطرح می کنند این است که آیا بیمار دچار مشکل لثه قبلی می تواندایمپلنت بگذارد حتی اگر شدید بوده باشد؟

مشکل لثه می تواند در اثر عدم رعایت بهداشت و یا در اثر بعضی از بیماری های سیستمیک ایجاد شده باشد. اگر در اثر عدم رعایت بهداشت دچار مشکل لثه شده و این اراده را دارد که بعد ازایمپلنت بهداشت را کاملاً رعایت کند می تواند ایمپلنت بگیرد و اگر بیماری سیستمیک که عامل بیماری لثه او بوده تحت کنترل درآورده باشد می توان ایمپلنت برایش کار گذاشت.

از آنجایی که جابجا کردن ایمپلنتها امکان ندارد. لذا در صورتی که نیاز به ارتودنسی دارید باید اول درمان ارتودنسی انجام دهید تا دندان هایتان ردیف شود و سپس نسبت به انجام ایمپلنت اقدام کنید.

مینی ایمپلنت چیست؟

ایمپلنتهای نازکی که به آنها مینی ایمپلنت می گویند نیز در بازار موجود می باشد قطر این مینی ایمپلنتها کم تر از 3 میلیمتر است و برای درمان های موقت گاهی استفاده می شوند البته بعضی دندانپزشکان مینی ایمپلنتها را بطور دائم قرار می دهند که در مجامع علمی و دانشگاهی برای درمان های دائمی پذیرفته نمی شوند. هر چه قطر و طول ایمپلنت، بیشتر باشد موفقیت درمان بیشتر است زیرا سطح تماس ایمپلنت با استخوان بیشتر است. گاهی از این ایمپلنتها برای گیر دندان مصنوعی در افرادی که استخوان فک شان تحلیل رفته و دندان در دهانشان بازی میکند و استخوانی برای قرار گرفتن دندان وجود ندارد و ثبات ندارد و به اصطلاح لق می باشد بعنوان گیره در استخوان زیر پروتز شان استفاده می شود.

انواع ایمپلنت دندانی

از دندانپزشک خود بخواهید از ایمپلنتی که مورد تایید وزارت بهداشت است برای شما استفاده کند. در حال حاضر دهها شرکت در جهان به ساخت ایمپلنت مبادرت می کنند و تنها تعداد کمی نشان FDA و CE دریافت کرده و در اروپا و امریکا بکارگیری آنها را دارند.

افرادی که ایمپلنت کار گذاشته اند علاوه بر اینکه باید بهداشت اطراف آنها را بخوبی رعایت کند می بایست هر 6 ماه یکبار جهت بازبینی ایمپلنتها و سلامت دندان ها به دندانپزشک مراجعه کنند.

 

منبع مطلب ریشه مصنوعی دندان : سایت آسان طب

http://asanteb.com/

ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آمار سایت
  • کل مطالب : 1102
  • کل نظرات : 15
  • افراد آنلاین : 4
  • تعداد اعضا : 2
  • آی پی امروز : 102
  • آی پی دیروز : 79
  • بازدید امروز : 664
  • باردید دیروز : 651
  • گوگل امروز : 4
  • گوگل دیروز : 9
  • بازدید هفته : 4,209
  • بازدید ماه : 5,802
  • بازدید سال : 29,817
  • بازدید کلی : 291,644